Hvorfor frivillig - Arnes historie

Da den yngste af Arnes to sønner for to år siden flyttede hjemmefra, besluttede han sig for at melde sig som voksenven. Arne kendte i forvejen nogle, der var frivillige hos Børns Voksenvenner, og han besluttede sig for også at slutte sig til den gode sag.

I dag er Arne voksenven for en 11-årig dreng, der mangler voksne mandlige kontakter i sit liv.

Gennem det frivillige arbejde får han lov til at komme tæt på et andet menneske og engagere sig i et samvær, der er belønnende for begge parter.Man oplever at blive en integreret del af hinandens hverdag.

hvorforfrivilligSammen laver de hverdagsting som at spille høj musik, vaske bil og tage i svømmehallen. Arne fik en ledig plads på hjemmefronten, da hans sønner flyttede hjemmefra, og det gav ham tid og overskud til at engagere sig i et barn med få voksenkontakter.

Som frivillig ved Børns Voksenvenner føler Arne sig privilegeret. For ham byder det frivillige arbejde på tid til hygge og på gode bekendtskaber. I forholdet til barnet er det de små aktiviteter, der gælder. Her er der rig mulighed for at gå i biografen, spille fodbold og at knytte sig til et andet menneske.

At være frivillig hos Børns Voksenvenner er forpligtigende, og det, mener Arne, er godt. Barnet kan have oplevet svigt og har brug for en fast karakter i sin hverdag, og for Arne, er det at være voksenven en relation for livet. Gennem det frivillige arbejde får han lov til at komme tæt på et andet menneske og engagere sig i et samvær, der er belønnende for begge parter.Man oplever at blive en integreret del af hinandens hverdag.

For Arne er et frivilligt job hos Børns Voksenvenner en forpligtigelse, hvor man gør en forskel for den enkelte og kan få lov at opleve det på nært hold. Hverdagsting bliver sjovere, og de naturlige rutiner har en anden betydning for barnet. Så på trods af, at det er Arne, der har taget det frivillige på sig, føler han, at han får mindst lige så meget ud af samværet som barnet.  Det er muligheden for at gøre en forskel.

Udskriv Email

Find forening

FindForeningNyweb

Bliv Frivillig

FrivilligNyWeb

AT VÆRE FRIVILLIG

FirkloverWebNy

Selvhjælp

selvhjaelp