• Forside
  • Om os
  • At være frivillig giver....

FrivilligCenter & Selvhjælp Greve

Greves lokale center for foreningsliv, frivillige, grupper og netværk!

At være frivillig giver

 

 

Mening

 

Venskaber

 Firklover

Glæde

 

Viden

 

Vi rådgiver og vejleder kommunens borgere, foreninger og institutioner om frivillighed. Vi rekrutterer frivillige og tilbyder desuden etablering af selvhjælpsgrupper og -netværk.

Hvad tilbyder vi?

Overvejer du at blive frivillig?

I frivilligcenteret kan du få råd og vejledning, så du finder netop den opgave og det sted, hvor dit frivillige engagement passer til din tid og dine interesser. Vi samarbejder med foreninger og institutioner om at gøre frivilligheden til en gensidig værdi i hverdagen, så både du og dem, du hjælper, har glæde af samarbejdet.

Har du lyst til at blive klogere på, hvad vi laver?

Den 3. tirsdag i hver måned har vi et ’Åbent Hus’-arrangement med oplæg og debat om frivillighed, foreningsliv mv.

Du kan også deltage i vores kurser og temadage, der omhandler spørgsmål vedrørende frivillighed og selvhjælp. Kontakt os for information om kommende arrangementer!

Foreningsservice

Vi hjælper dig, uanset om du står med ønske om at etablere en forening, et projekt, et samarbejde med en forening - eller blot har behov for at få kopieret din forenings materialer. Vi hjælper også med at udarbejde vedtægter, en pjece, søge om økonomisk støtte, skabe synlighed og rekruttere.

Har du brug for særlig viden eller kompetenceudvikling, kan vi desuden tilbyde kurser i samarbejde med kommunen.

Netværk for medlemmer

Frivilligcenteret opbygger netværk af foreninger og frivillige fra alle områder (social, sundhed, miljø, idræt, kultur m.fl.) med det formål at give jer mulighed for at mødes på tværs, udveksle erfaringer, få viden og udvikle nye projekter sammen.

Søger du frivillige til din forening eller institution?

Vi formidler og søger frivillige via mange kanaler!

Frivilligcentrene i Danmark har fx en fælles portal, hvor vi formidler opgaver og søger frivillige. Vi er også tilknyttet Projekt Frivillig for frivillige, der går på en ungdomsuddannelse. Desuden rekrutterer vi via vores netværk, egen hjemmeside og Facebook.

Så står du og mangler frivillige til en opgave eller et projekt, hjælper vi dig gerne med at formulere og synliggøre en annonce på internettet o.a.!

Selvhjælps- og netværksaktiviteter

Selvhjælp, der omfatter alt fra hyggelige gruppesamtaler til netværksdannelse, er ikke terapi, men en måde at få nye ressourcer og erfaringer gennem målrettet samvær med andre i samme situation. En selvhjælpsgruppe består fx af 5-8 personer, som mødes om samme emne og/eller udfordring. Kom til os for rådgivning og støtte inden for alle områder af selvhjælp!

Bliv medlem:

Foreninger, netværk og grupper kan med fordel blive medlem med adgang til alle vores services. Kontingent for et kalenderårer er kr. 100,- pr. organisation i 2014 (uanset antal medlemmer).

Indmeldingsblanket finder du her på hjemmesiden.

Udskriv Email

Find forening

find forening
Find en forening i Greve

Bliv Frivillig

bliv frivillig
Unge og frivillighed

AT VÆRE FRIVILLIG

4kloverLæs mere

Selvhjælp

selvhjaelp
Mulighed for selvhjælp