Opstart af "Fritidsliv for alle"

Trygfonden har netop doneret 652.144 kr. til projektet "Fritidsliv til alle" , som fokuserer på inklusion af flygtninge i foreningslivet i Greve. Donationen går til projektledelse, tolkebistand, afholdelse af workshops mm - men der er ikke en pulje, som foreninger eller andre kan søge midler fra.WebTryg2

Projektet er et samarbejde mellem Frivilligcenter Greve, Greve Kommune og Venligboerne, der alle ser et behov for at hjælpe flygtningene, der er nye i landet og derfor gerne vil i kontakt med danskerne.

Målet er, at flygtninge i Greve kan få en frivillig guide, der vil hjælpe dem med at komme i gang med foreningslivet. Der er hjælp til alt fra at afklare, hvilken aktivitet det skal være, til at tage med i foreningen den første gang og følge op på, hvordan det går i den første tid. 

"Sociale fællesskaber har en positiv effekt på trivslen, men der kan være både sproglige, kulturelle og sociale barrierer, som bremser flygtningenes deltagelse i foreningslivet. Ofte kender de heller ikke tilbuddene eller ved, hvor de skal henvende sig for at komme med. Vi er derfor rigtig glade for TrygFondens donation, der gør det muligt for os at hjælpe flygtningene ind i foreningslivet, hvor de vil kunne møde etniske danskere og lære dem at kende. Forhåbentligt vil indsatsen gøre en stor forskel for deres trivsel og livskvalitet", siger Hugo Tietze, centerleder for Frivilligcenter Greve.

I foreningerne samles man om en fælles interesse, som gør det nemmere at komme i snak med andre og lære hinanden at kende. Og de jævnlige møder er ikke kun til gavn for flygtningene, mener Anya Eskildsen, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Sjælland.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, der står bag donationen som led i TrygFondens samlede arbejde for at støtte udsatte og sårbare grupper og give alle en plads i et positivt fællesskab.

Projekt ”Fritidsliv til alle” kører foreløbigt frem til udgangen af 2018. Frivilligcentret modtog donationen fra TrygFonden ved en officiel overrækkelse den 15. august.

For yderligere information kontakt

Nicoline Alletorp, Projektleder, tlf 2877 9622, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hugo Tietzte, centerleder, Frivilligcenter Greve, tlf. 60 45 38 70, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Om TrygFonden

TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger. Læs mere på trygfonden.dk.

Udskriv Email

Find forening

FindForeningNyweb

Bliv Frivillig

FrivilligNyWeb

AT VÆRE FRIVILLIG

FirkloverWebNy

Selvhjælp

selvhjaelp