MENTORINDSATS FOR ETNISKE MINORITETSKVINDER

”Mentorindsats for etniske minoritetskvinder” er et nystartet projekt i Frivilligcenter Greve. Formålet med projektet er at bringe kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund i Greve Kommune tættere på det danske arbejdsmarked igennem en mentorindsats.

Kvinderne, som vil deltage i projektet, vil være i alderen 30-59 år og have ikke-vestlig herkomst. Derudover er gruppen kendetegnet ved, at de har udfordringer ud over deres ledighed som eksempelvis, at de lever en isoleret tilværelse, har fysiske eller psykiske lidelser og har begrænset uddannelse og erhvervserfaring.

Mentorindsatsen består i, at hver kvinde får tildelt en frivillig mentor, som i forvejen er en del af det danske arbejdsmarkedsfællesskab. Mentorernes kerneopgave bliver at støtte kvinderne igennem aktiviteter, der har til hensigt at skabe afklaring omkring de centrale udfordringer, der forhindrer dem i at opnå beskæftigelse. Aktiviteterne kan være alt lige fra kaffemøder, til en gåtur i skoven eller besøg på mentors arbejdsplads. Det vigtigste er, at mentorparrene netop laver noget sammen, som giver mening for dem og at de deler fælles interesser. Indsatsen skal samtidig forbedre kvindernes danskkundskaber og kendskab til det danske samfund samt bidrage positivt til deres oplevelse af selvbestemmelse og mulighed for indflydelse på centrale livsbeslutninger.

Projektet er støttet af Styrelsen for International Rekruttering og Integration, som hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet, og vil vare til december 2019.

For yderligere spørgsmål eller interesse for projektet, kontakt venligst projektleder Anne Rohde på telf. 23479830 eller e-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv Email

Find forening

FindForeningNyweb

Bliv Frivillig

FrivilligNyWeb

AT VÆRE FRIVILLIG

FirkloverWebNy

Selvhjælp

selvhjaelp