Fritidsliv til Alle

Fritidsliv til Alle er FrivilligCenter Greves eget projekt. Formålet med projektet er, at hjælpe nytilkomne flygtninge og familiesammenførte i alle aldre ind i det lokale foreningsliv.

Foreningslivet udgør nemlig en fantastisk mulighed for at blive en del af et positivt fællesskab, opbygge netværk på baggrund af fælles interesser, forbedre sine danskkundskaber, blive introduceret til grundlæggende demokratiske procedurer og samtidig have det sjovt. Særligt blandt børn og unge har et aktivt fritidsliv stor betydning for trivsel og selvværd, viser undersøgelser.

Men ikke alle har lige nemt ved at blive en del af foreningslivets fællesskaber. For nytilkomne flygtninge er barriererne ofte relateret til manglende kendskab til de mange forskellige lokale foreningstilbud og det danske foreningsliv generelt; dårlig økonomi, der gør det vanskeligt eller umuligt at betale fuldt kontingent; begrænsede danskkundskaber, der kan gøre det udfordrende selv at orientere sig i foreningstilbuddene, tage kontakt til foreninger, møde op og melde sig ind; og begrænset overskud, som kan skyldes en usikker situation og en tung rygsæk.

Projekt Fritidsliv til Alle arbejder derfor med at udbrede kendskabet til foreningslivets glæder til Greveborgere med flygtningebaggrund gennem samarbejde med kommunale og boligsociale medarbejdere, informationsmateriale og oplæg. Vi mødes med dem, der er interesserede og hjælper med at afklare aktivitetsønsker og finde den rette forening og hold, vi aftaler prøvetræning, følger med til aktiviteten de første par gange og følger løbende op på, hvordan det går. Projektet består af projektleder, Nicoline Alletorp, og en lille gruppe seje frivillige fritidsguider.

Vil du vide mere om projektet, eller melde dig som frivillig, forening eller samarbejdspartner, så kontakt Nicoline Alletorp:

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: 28 77 96 22Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Adresse: Greveager 9, 2670 Greve

Projekt "Fritidsliv til alle"

 

 

 

 

   

Udskriv Email

Find forening

FindForeningNyweb

Bliv Frivillig

FrivilligNyWeb

At være frivillig giver...

FirkloverWebNy

Selvhjælp

selvhjaelp