Frivillighed for Alle

Projekt ’Frivillighed for Alle’ har til formål at hjælpe nytilkomne flygtninge og familiesammenførte i Greve Kommune med at blive aktive i lokalområdets frivillige fællesskaber.

At udføre en frivillig indsats udgør nemlig en fantastisk mulighed for at blive en del af inkluderende og positive fællesskaber samt udvikle netværk på tværs af kulturer og etniciteter, som kan fremme interaktionen mellem nye og etniske danskere. En undersøgelse viser eksempelvis, at frivillige nydanskere har større sandsynlighed for at etablere netværk med etniske danskere, opbygge tillid til andre mennesker og blive bedre til dansk. Det bidrager til en bedre integration og sammenhængskraft i det danske samfund og afhjælper samtidig ensomhed og isolation hos den enkelte.

Derfor vil projekt ’Frivillighed for Alle’ udbrede kendskabet til frivillighed generelt, og lokale frivilligopgaver specifikt, til nye Greveborgere med flygtningebaggrund. Samtidig vil vi etablere makker-ordninger, såkaldte ’frivilligvenner’, mellem eksisterende frivillige i foreninger og kommunale institutioner og projektdeltagerne. På den måde bliver de introduceret til en konkret frivilligopgave og modtager løbende støtte og sparring.

Det er projektets mål på kort sigt, at målgruppen bliver aktive frivillige i foreninger, kommunale institutioner eller events i Greve. Målet på længere sigt er, at den frivillige indsats skal bidrage til at forebygge og afhjælpe ensomhed og derigennem øge trivslen blandt målgruppen.

Projektet er støttet af Socialstyrelsen og varer fra den 1. august 2018 til den 31. maj 2019.

Hvis du vil høre mere, er du meget velkommen til at kontakte projektleder Nicoline Alletorp på e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 28 77 96 22.

Udskriv Email

Find forening

FindForeningNyweb

Bliv Frivillig

FrivilligNyWeb

At være frivillig giver...

FirkloverWebNy

Selvhjælp

selvhjaelp