Mentorindsats for etniske minoritetskvinder

Mentorindsatsen for etniske minoritetskvinder er et beskæftigelsesprojekt, der har til formål at støtte kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund bosat i Greve Kommune med at rykke tættere på arbejdsmarkedet.

Kvinderne som deltager i projektet er alle ledige kvinder i alderen 23-59 år, der er kommet til Danmark som flygtninge eller familiesammenførte fra Syrien, Libanon, Eritrea, Irak, Iran og Marokko. Fælles for kvinderne er, at de har begrænset uddannelse og erhvervserfaring fra hjemlandet, og at de har et stærkt ønske om at finde et job i Danmark. Med henblik på at hjælpe kvinderne med at rykke tættere på arbejdsmarkedet matcher vi kvinderne med en frivillig mentor.

De frivillige mentorer er alle kvinder, som i forvejen er en del af det danske arbejdsmarkedsfællesskab, studerende eller er aktive i foreningslivet. Mentorernes kerneopgave er at støtte kvinderne igennem aktiviteter, der øger deres muligheder for at opnå beskæftigelse. Aktiviteterne kan være alt lige fra kaffemøder, til en gåtur i skoven eller besøg på mentors arbejdsplads. Det vigtigste er, at mentorparrene netop laver noget sammen, som giver mening for dem, og at de deler fælles interesser. Indsatsen skal samtidig forbedre kvindernes danskkundskaber og kendskab til det danske samfund samt bidrage positivt til deres oplevelse af selvbestemmelse og mulighed for indflydelse på centrale livsbeslutninger.

Projektet er støttet af Styrelsen for International Rekruttering og Integration, som hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet, og vil vare til december 2019.
For yderligere spørgsmål eller interesse for projektet, kontakt venligst projektleder Anne Rohde på telf. 23479830 eller e-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Projekt Mentorindsats

Bliv frivillig mentor

Integrationsprogrammet

Samarbejdspartnere

Mere info

 

Udskriv Email

Find forening

FindForeningNyweb

Bliv Frivillig

FrivilligNyWeb

At være frivillig giver...

FirkloverWebNy

Selvhjælp

selvhjaelp